Skip to content
bosadaqui.cat

Per què és important menjar verdures de temporada?

Consumir verdures de temporada aporta una classe de beneficis al nostre organisme, sobretot als nens i nenes durant l’etapa escolar. Des de Bo, Sa, D’Aquí fomentem i donem a conèixer tots aquells centres i menjadors escolars que aposten pels productes de km 0 i sostenibles com a base de l’alimentació de l’alumnat.

Bo, Sa, D’Aquí és un projecte de recent creació que dona visibilitat a aquelles escoles que ofereixen un menú elaborat a partir d’aliments de km 0 i sostenibles. Volem donar a conèixer tots aquells centres i menjadors escolars que tenen un compromís amb aliments del territori, de proximitat i de temporada.

D’aquesta manera, aconseguim que els centres escolars que apostin per aquest tipus d’alimentació siguin reconeguts i gaudeixin d’una experiència amb els millors músics joves de Catalunya.

Per què és important menjar verdures de temporada durant l’etapa escolar

Menjar verdures i fruita de temporada proporciona una sèrie de beneficis, tant a la nostra salut com a la societat. Entenem per aliments de temporada aquells que són cultivats durant l’època i en la ubicació adequada, proporcionant els factors necessaris per a completar el seu cicle temporal.

Això provoca que les verdures i fruites de temporada siguin més saboroses, tinguin una millor textura i, sobretot, disposin de molts més nutrients. A continuació enumerem alguns dels beneficis i avantatges de consumir aliments de temporada, sobretot durant l’alimentació dels nens i nenes a l’escola:

1. Alt valor nutritiu

Sens dubte, una de les propietats més rellevants que tenen els productes de temporada són un alt valor nutritiu, que aporta a l’organisme tots els nutrients necessaris per a cada època de l’any, segons les necessitats que té el nostre cos.

2. Molt més sabor

Tota aquella fruita i verdura que s’agafa quan està en el seu punt òptim de maduració és molt més saborosa i té una millor textura que els aliments que es recullen verds i es maduren de forma artificial. Així doncs, els productes de temporada són molt més frescos i ofereixen un color, sabor i textura única que no es poden aconseguir en altres èpoques de l’any.

3. Preus més econòmics

Els productes de temporada es conreen en moltíssima més quantitat que els productes que provenen d’hivernacle. Això provoca que hi hagi més competència entre productors i més oferta, fets que afavoreixen uns preus més econòmics.

4. Productes més saludables

Les verdures de temporada són molt més saludables, ja que s’han cultivat de forma natural sense haver de recórrer a productes químics de ràpid creixement. Un dels principals motius pel qual es recomana el consum d’aquests productes en l’etapa escolar.

5. Respectuosos amb l’entorn

Adquirir i consumir verdures i fruites de temporada contribueix a respectar el cicle natural de la terra. A més, generalment aquests productes també són de proximitat, fet que ajuda a reduir la despesa de transport, així com l’energia i les emissions de CO₂.

6. Desenvolupen l’economia local

Consumir productes de temporada afavoreix l’economia local, conreant productes de proximitat i donant suport a agricultors del territori.

Si ets un centre educatiu que fomenta el consum de verdures de temporada entre els nens i nenes durant la seva etapa escolar, podràs sol·licitar el certificat Bo, Sa, D’Aquí i participar en el concurs per a gaudir d’una activitat educativa, cultural i musical.