Skip to content
bosadaqui.cat

El Govern acorda la priorització dels productes alimentaris saludables i sostenibles de la contractació pública

El Govern ha aprovat un acord per donar prioritat a productes alimentaris saludables i sostenibles per davant del preu en els serveis alimentaris de caràcter públic, com per exemple els menjadors escolars.

Amb aquest nou acord, iniciatives com Bo. Sa. D’Aquí tenen més importància i fan palesa la necessitat d’oferir productes locals i de proximitat en els menús escolars. Volem donar a conèixer aquells menjadors que proporcionen als seus infants menús saludables, elaborats a partir de productes ecològics, del territori i de productors locals. Una alimentació de proximitat que fomenta la sostenibilitat.

Si ets un centre que treballa incorporant aliments de km 0 i elaborant menús de menjar tradicional i saludable, podràs sol·licitar el teu certificat “Denominació de Qualitat Bo. Sa. D’Aquí”. Amb aquesta certificació, es reconeixerà el teu centre com a escola que ofereix una alimentació saludable.

També optaràs a gaudir d’una activitat educativa en horari de menjador, on es treballarà la música i els bons hàbits alimentaris. A més, podràs comptar amb una activitat especial, amb la visita d’un artista jove del panorama musical actual del territori.

El Govern aprova un acord per prioritzar productes alimentaris saludables sostenibles

El passat mes de maig de 2022, el Govern va aprovar un acord per prioritzar els productes alimentaris saludables i sostenibles per davant del preu en la contractació pública de serveis d’alimentació. Aquest nou acord obliga als menjadors escolars i càterings a tenir en compte les noves directrius pel curs vinent.

L’objectiu del pacte és poder garantir que en tots els llocs on es presten serveis alimentaris de caràcter públic, com menjadors escolars, residències de gent gran, hospitals, etc.; es consumeixi de manera majoritària aliments frescos, de proximitat, de producció ecològica, de temporada, de producció integrada i de qualitat diferenciada.

Així doncs, amb aquesta nova llei, els menjadors escolars hauran de tenir en compte els següents punts:

  • Han de garantir una alimentació saludable i de qualitat, per tal de fomentar els hàbits saludables alimentaris a través de la dieta mediterrània.
  • Han de fomentar l’adquisició d’aliments de temporada, de qualitat diferenciada i frescos, així com productes de proximitat per tal de reduir l’impacte ambiental.
  • Han de promoure l’adquisició de productes alimentaris que provinguin de la producció agrària ecològica o integrada. S’ha d’incorporar en l’alimentació més productes vegetals.
  • Han d’afavorir l’adquisició de productes a granel o amb envàs reutilitzable, així com la reducció de residus que no es puguin reutilitzar, el reciclatge i l’ús de productes de neteja ecològics.
  • Han de garantir la prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentari.

Amb el nou acord que ha aprovat el Govern, a partir d’ara als menjadors escolars s’haurà de prioritzar pels productes alimentaris saludables i sostenibles. Coneix el projecte Bo. Sa. D’Aquí i anima’t a omplir el formulari de contacte per saber si la teva escola ofereix productes de proximitat i saludables.