Skip to content
bosadaqui.cat

Descobreix les experiències Bo. Sa. D’Aquí a les escoles del territori

Amb el projecte Bo. Sa. D’Aquí creem experiències úniques a les escoles que aposten per una alimentació saludable a través de productes de proximitat. Unes vivències que apropen músics joves coneguts del territori als espais de lleure de les escoles.

Tots aquells centres escolars que fomenten una alimentació saludable, que treballen amb productors i comercialitzadors locals i que fan arribar els productes dels nostres camps i mar al menjador escolar podran optar a ser certificats amb la Denominació de Qualitat Bo. Sa. D’Aquí.

Amb aquest certificat de qualitat, podran gaudir d’una activitat educativa, cultural i musical durant l’horari de menjador. Durant tot el curs escolar, es portaran a terme diferents activitats i es gaudirà de la visita i xerrada d’un dels principals joves músics del panorama català.

Les experiències Bo. Sa. D’Aquí a les escoles

El projecte Bo. Sa. D’Aquí es desenvolupa sempre en horari de migdia de menjador, per tant, no afecta l’activitat curricular. Durant el primer i segon trimestre, es treballarà de forma  teòrica-pràctica la música en català i els hàbits alimentaris. Al tercer trimestre es farà una xerrada i col·loqui amb un dels principals músics joves del país, el qual visitarà l’escola i viurà una experiència de 60 minuts amb els alumnes del centre.

Són moltes les escoles que ja han viscut la seva experiència Bo. Sa. D’Aquí. Una de les vivències que han viscut els alumnes de centres que fomenten una alimentació basada en productes locals i de temporada ha estat la visita del cantant Miki Núñez.

L’artista va explicar als alumnes la importància de les extraescolars i com les va viure ell de petit. Va animar a tots els estudiants a fer activitats extraescolars per tenir més coneixements i ser més lliure.

Els directors i directores de les escoles opinen que és molt important que els productes que se serveixen als menjadors escolars siguin frescos i de proximitat. Meritxell Miret, directora de l’escola Joanot Alisanda, afirma que donar prioritat a aquests tipus de producte davant d’altres és ensenyar i educar al paladar, perquè en un futur tinguin una percepció més qualitativa del menjar i que siguin més exigents.

Són molts els centres escolars que han participat en aquesta iniciativa promoguda per Bo. Sa. D’Aquí. Les escoles on ja s’han portat a terme aquesta activitat de l’Espai Migdia són moltes, algunes d’elles:

  • Institut-Escola Antaviana
  • Escola Joanot Alisanda 
  • Escola Josep Orriols
  • Escola Jaume Balmes
  • Escola 4 vents
  • Escola Joaquim Salarich
  • Escola Joan Maragall
  • Escola Guillem
  • Escola El Pont Trencat
  • Col·legi Públic Sant Jordi
  • Escola El Xoriguer
  • Escola El Miracle
  • Escola Lola Anglada
  • Escola Cervantes
  • Escola Els Pins
  • Institut Escola Montagut
  • Escola Diputació
  • Escola Pallaresa
  • Escola La Garalda
  • Escola Pompeu Fabra
  • Escola Marta
  • Escola Angeleta Ferrer
  • Escola Vinyes Verdes
  • Escola La Pau
  • Escola Mare de Déu de Núria
  • Escola El Turó
  • Escola Falguera
  • Escola Pau Casals d’Horta
  • Escola Vaixell Burriac
  • Escola Patronat Domènech
  • Escola Sant Felip Neri
  • Escola Rosa Oriol
  • Escola Montcau
  • Escola Catalunya
  • Institut Valldemosa
  • Escola Calderón de la Barca
  • Escola Pegaso
  • Escola Ignasi Iglesias
  • Escola Sant Genís i Santa Agnès
  • Escola Vedruna
  • Escola Dr. Carulla
  • Escola Santa Agnès
  • Escola Polvorí
  • Institut Montserrat Roig
  • Institut 4 Cantons
  • Escola Alocs
  • Escola Pérez Sala

Si ets una de les escoles del territori que aposta pels productes de km 0 i de proximitat, anima’t a viure experiències Bo. Sa. D’Aquí i a obtenir el teu certificat. Posa’t en contacte amb nosaltres i t’assessorarem en tot el procés!