Skip to content
bosadaqui.cat

10 recomanacions per millorar la qualitat del menú escolar

És important que durant l’etapa escolar s’ofereixi una alimentació saludable tant a casa com al menjador de l’escola. Per això, des de Bo. Sa. D’Aquí et proporcionem 10 recomanacions per millorar la qualitat del menú escolar dels teus nens i nenes.

recomanacions menus escolars

El menjador escolar ha de proporcionar una alimentació de qualitat, basada en productes de proximitat i de km 0. Des de Bo. Sa. D’Aquí fomentem i donem a conèixer tots aquells centres i menjadors que aposten pels productes del territori i sostenibles com a base de l’alimentació de l’alumnat.

D’aquesta manera, tenim l’objectiu de fer difusió de les escoles que treballen amb productors i comercialitzadors del país i que aproximen els aliments de la nostra terra i mar als menjadors escolars.

Amb aquesta causa, disposem d’un certificat que reconeix el compromís amb l’alimentació saludable als menjadors i els centres escolars i portem a terme un programa especial on apropem els millors músics joves del territori a les escoles.

10 consells per millorar la qualitat del menú a les escoles

Són molts els infants que utilitzen el servei de menjador escolar. Per això, és important oferir una alimentació saludable, amb bons hàbits i productes de qualitat. A continuació et donem 10 recomanacions per millorar la qualitat del menú a les escoles:

1. L’aigua ha de ser la beguda principal. Ha d’estar present en tots els àpats.

2. Es recomana la cocció de carns i peix en forma de guisats, estofats i al forn, en comptes de la planxa, que queden secs.

3. Cal evitar sobrepassar la ingesta de carns vermelles i processades. Es poden servir, com a màxim, un cop a la setmana.

4. Es recomana diversificar el tipus de peix i que preferiblement provingui de pesca sostenible i de proximitat.

5. Si el primer plat inclou proteïna en forma de peix, carn o ou, el segon no n’ha de dur.

6. És convenient que el segon plat incorpori guarnició, en forma d’amanides d’hortalisses crues.

7. És recomanable que la majoria de les postres siguin a base de fruita fresca de temporada i de proximitat.

8. S’ha de proporcionar a cada àpat algun producte fresc, en forma d’hortalissa crua o fruita fresca.

9. S’ha d’utilitzar la mínima quantitat possible de sal i aquesta cal que sigui iodada.

10. Els àpats es poden acompanyar de pa, intentant que aquest sigui integral.

Incorpora algunes de les recomanacions que t’hem donat per millorar la qualitat del menjar que dones als nens i les nenes i aconsegueix el certificat Bo. Sa. D’Aquí. Coneix el projecte i descobreix si el teu centre escolar ofereix un menú saludable pels infants.